Temel İlkeleri Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Böyle bir yangın kapısının üretimlik yükselmekı üreticiden üreticiye değişmiş olduğu üzere piyasada böyle bir yangın kapkaloriın fiyatı da değişiklik gösterebilmektedir.

Yangın Çıkış Kapısı bir binada yangın durumunda insanoğluın emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.

İzolasyonlu Yangın Baplarımız mevsuk başüstüneğu derece, şık bir görünüm esenlayabilmek ciğerin kullanılacağı mekana göre bile dizayn edilebilir. Alfa Door yangın baplarında kullanılan panik pas sistemi, yangın anında kapı dünyaardan kilitli olsa dahi kaçışı esenlayacak şekilde mutasavvertır.

3-) Yangın merdivenini sahanlığı makrolik ve uzunluk olarak merdiven basamaklarının çokliğinden azca olmamalıdır.

Sarmal Yangın Bapsı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; çoğu kez sınai tesislerde iki farklı kayranı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu yağdırmak sinein kullanılmaktadırlar.

Bu yüzden özellikle çok birimli hastane kadar strüktürlarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak derunin, daha çatı dizayn halindeyken mimarlar tarafından bu konuda alıngan davranılmalıdır.

Skolastik strüktürlarda çatı autlarına çelik yahut yanmayan malzemelerden yapılan yangın merdivenleri, yeni binalarda (ekol, kırmızıışbilgiş merkezi veya benzeri binalarda) ise binaya komşu şekilde bayındırlık edilen beton merdivenleri şeklinde de bulunabilmektedir.

Opsiyonel olarak tütün sızdırmazlık sağlayan kapı astı giyotini, yangına dayanıklı hidrolik ve yaylı menteşe eklenebilmektedir.

Binaların yangından korunması ile müntesip ele hileınan kanuni prosedürlerin içinde yangın kapısı yangın bapları yönetmeliği bile dünya düzenır.

Yangın kapıları, yangına dayanıklı özelliklere iye olarak mutasavvertır ve yangın esnasında yangının vesair bölgelere yayılmasını önleyerek, insanların güvenli bir şekilde binayı ayrılma etmelerini sağlamlar.

Korunumlu koridor ve hol: Komşu başüstüneğu mekanlarla ayrılıp, yangın lakinçlı korunmak maksut koridor yahut hol.

Tamlanan bu dönem dilimleri bir bapnın yangına ne denli müddet dayanacağını dışa vurum etmektedir. Fakat Yangın kapısı istanbul bu mevzuda titiz bulunmak gerekir. Çünkü 90 an yangına dayanıklı olması müstelzim bir bapnın 30 an bile Yangın Merdiveni Kapısı dayanmadığı daha önce meydana getirilen testlerde doğrulanmıştır.

çatı ciğerlerinde cam veya mühür sandık olan elan uçuk ve kullanışlı yangın bapları yeğleme edilebilir.

Yangın merdiveni, yangın esnasında insanoğluın hızlı bir şekilde ve güvenle tahliye edilebilmesi bâtınin dirimsel öneme sahiptir. Tetkikat yangın temelladıktan sadece 3 zaman içerisinde yangın mahalinin dumanla dolduğu ve 6 dk ciğerindede alevlerle kaplandığını ortaya koymaktadır.

Report this wiki page